Bacon kívül, bacon belül. Egy töltött csirkemell, amely kívül ropogós, belül omlós. 

főétel melegétel húsétel csirke mell töltött bacon

Göngyölt töltött csirkemell

Hozzávalók:
3 db szép nagy csirkemell
20 dkg sonka
2 szál zöldhagyma
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
bacon szalonna

 bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lehártyázzuk, a fél csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán behasítjuk, és egy zsebet alakítunk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a sonkát vékony csíkokra vágjuk,  a paprikát apróra kockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, fokhagymát összetörjük. Adjunk hozzá 2-3 szelet felcsíkozott baconszeletet is.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és teletömjük vele a zsebet.  A zseb száját összehúzzuk, a mellet hintsük meg kivülről pirospaprikával,  majd 2-3 szelet baconnal körbetekerjük. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a zsiradékkal, és egymás mellé befektetjük a melleket.

A tálat fedjük le alufóliával, majd 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük. Utána vegyük le a fóliát és további húsz percig pirítjuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.