Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Az édesburgonya egyre népszerűbb nálunk is, és most már folyamatosan kapható a nagyobb üzletekben. Ez a kellemes ízű zöldség, amely ízében egyfajta átmenet a burgonya és a sütőtök között remek alapanyag és kísérője a baromfihúsnak. Egy egyszerű recept, amely tegnap este lett összedobálva az itthon talált alapanyagokból.recept melegétel főétel húsétel baromfi pulykamell sonka batáta édesburgonya

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Tovább


Nyári csirkeragu

Egy könnyű, íz- és színgazdag, könnyen elkészíthető, nyári fogás. Tálalhatjuk rizzsel, vagy néhány szelet friss kenyérrel. De hidegen, pirítósra pakolva is isteni.

recept főétel húsétel melegétel zöldség csirke mell cukkini paprika hagyma gomba

Nyári csirkeragu

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg baconszalonna
1 közepes cukkini
3-4 újhagyma
50 dkg gomba
1 sárga paprika
1 zöld paprika
1 piros paprika
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré

bors
oregánó

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát és a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit és a paprikákat kockákra vágjuk.

A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Összetörjük a fokhagymát és hozzáadjuk a paradicsompürével együtt. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst és a sonkát, megsózzuk, megborsozzuk, majd fűszerezzük oregánóval. Alaposan átforgatjuk és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát az újhagymát és a cukkinit. Végül készre pároljuk.

recept főétel húsétel melegétel zöldség csirke mell cukkini paprika hagyma gomba

      Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel.  Csatlakozz  a több mint      95  000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Göngyölt töltött csirkemell

Bacon kívül, bacon belül. Egy töltött csirkemell, amely kívül ropogós, belül omlós. 

főétel melegétel húsétel csirke mell töltött bacon

Göngyölt töltött csirkemell

Hozzávalók:
3 db szép nagy csirkemell
20 dkg sonka
2 szál zöldhagyma
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
bacon szalonna

 bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lehártyázzuk, a fél csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán behasítjuk, és egy zsebet alakítunk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a sonkát vékony csíkokra vágjuk,  a paprikát apróra kockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, fokhagymát összetörjük. Adjunk hozzá 2-3 szelet felcsíkozott baconszeletet is.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és teletömjük vele a zsebet.  A zseb száját összehúzzuk, a mellet hintsük meg kivülről pirospaprikával,  majd 2-3 szelet baconnal körbetekerjük. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a zsiradékkal, és egymás mellé befektetjük a melleket.

A tálat fedjük le alufóliával, majd 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük. Utána vegyük le a fóliát és további húsz percig pirítjuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Kecskesajtos csirkemell-zseb

Egy igazi ínyenc fogás. Elkészítése nem túl bonyolult, de látványos, és rendkívül finom.recept főétel húsétel csirkemell zseb kolbász kecskesajt

Kecskesajtos csirkemell-zseb

Tovább


Pikáns csirkemell-csigák

Ez a recept egész érdekesen született. Közeledett fiam névnapja, és nálunk tradíció, hogy az ünnepelt választja ki az az ebéd menüsorát. Fiam először tanácstalan volt, ezért ajánlottam neki két olyan fogást, amiről tudtam, hogy a kedvence: sajttal és sonkával töltött csirkemell, illetve fűszeres gombás húsfalatok. Azt válaszolta, hogy legyen fűszeres gombás húsfalatok. De a húsfalatok legyenek sajttal és sonkával töltve. Bár a fiam poénnak szánta, ennyi elég ahhoz hogy beinduljon az agy.

Pikáns csirkemell-csigákrecept főétel melegétel húsétel csirkemell sonka sajt gomba

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.