Ez a recept egész érdekesen született. Közeledett fiam névnapja, és nálunk tradíció, hogy az ünnepelt választja ki az az ebéd menüsorát. Fiam először tanácstalan volt, ezért ajánlottam neki két olyan fogást, amiről tudtam, hogy a kedvence: sajttal és sonkával töltött csirkemell, illetve fűszeres gombás húsfalatok. Azt válaszolta, hogy legyen fűszeres gombás húsfalatok. De a húsfalatok legyenek sajttal és sonkával töltve. Bár a fiam poénnak szánta, ennyi elég ahhoz hogy beinduljon az agy.

Pikáns csirkemell-csigákrecept főétel melegétel húsétel csirkemell sonka sajt gomba

 

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
Szeletelt füstölt sonka
8 szelet félkemény sajt

bors
50 dkg gomba
2 közepes hagyma
zsiradék

Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. klopfolva sonka és sajt szeletekkel borítjuk, feltekerjük, és megtűzzük hústűvel. Kevés zsiradékon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Előző nap is előkészíthetjük.

A kihűlt tekercseket ujjnyi vastagon felszeleteljük, és forró zsiradékon pirosra sütjük mindkét oldalát. Kiszedjük egy melegen tartó tálba. A visszamaradó zsírra dobjuk a szálasra vágott hagymát, és a megtisztított felszeletelt gombát. Ha maradt a sonkából, azt is adjuk hozzá. Ráöntjük az első sütésből visszamaradt sütőlét is. Amikor a gomba megpárolódott, visszaöntjük a hús-csigákat és átmelegítjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.