Egy igazi ínyenc fogás. Elkészítése nem túl bonyolult, de látványos, és rendkívül finom.
Kecskesajtos csirkemell-zseb
Hozzávalók:
3 db nagyobb csirkemell
1 szál füstölt kolbász
5-10 dkg kecskesajt
1 db kápia paprika
12 szelet bacon szalonna
só
bors
kevés zsiradék
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lehártyázzuk, a fél csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán behasítjuk, és egy zsebet alakítunk ki, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt hosszában félbe vágjuk, majd akkora daraboka vágunk le belőle, mint amekkora a zseb. A paprikát felcsíkozzuk.
A kolbászt lefedjük szeletelt vagy apróra tördelt kecskesajttal, majd a paprikával. Betuszkoljuk a zsebbe, majd a zseb száját összehúzzuk, a mellet két szelet baconnal körbetekerjük. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a zsiradékkal, és egymás mellé befektetjük a melleket.
180 fokos sütőben fóliával letakarva 40 percig sütjük. Majd a fóliát levéve további húsz percig pirítjuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.