Az édesburgonya egyre népszerűbb nálunk is, és most már folyamatosan kapható a nagyobb üzletekben. Ez a kellemes ízű zöldség, amely ízében egyfajta átmenet a burgonya és a sütőtök között remek alapanyag és kísérője a baromfihúsnak. Egy egyszerű recept, amely tegnap este lett összedobálva az itthon talált alapanyagokból.recept melegétel főétel húsétel baromfi pulykamell sonka batáta édesburgonya

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

 

Hozzávalók:
20 dkg füstölt, főtt sonka
70 dkg pulykamell
2 nagy fej vöröshagyma
4 db édesburgonya
1 kis doboz paradicsompüré
chilis fűszerkeverék

zsiradék

Elkészítés:
Az édesburgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. A pulykamellet megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A vöröshagymát vastagabbra szeletelem.

A kockára vágott sonkát a zsiradékon megpirítom, majd kiszedem és félreteszem.

A maradék zsíron megkapatjuk a hagymát, rátesszük a csíkokra vágott húst, fűszerezzük, ha szükséges, megsózzuk.  Megpirítjuk a húst, majd ráöntjük a kevés vízzel felhígított paradicsompürét. Amikor a hús félig megpuhult rátesszük a felkockázott édesburgonyát is. Ha elfőné a levét a megpuhulás előtt, akkor kis vízzel pótoljuk. A végén a tetejére szórom a sonkát, átforraljuk vele.

Párolt rizzsel kínáljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.