Egy nagyon látványos, mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogás. Ha egy ilyet teszünk ki az asztalra, garantált a siker. Melegen a legfinomabb, bár így nehéz szeletelni. Viszont hidegen csodás szeleteket vághatunk belőle. Lehet önálló húsétel, feltét, vagy éppen a hidegtál dísze.

 

Baconba csomagolt csirkemell torta

Hozzávalók:
1kg csirkemell filé
1 nagy csomag szeletelt bacon
3 tojás
2dl tejszín
3 nagy evőkanál tejföl
20-25 dkg félkemény sajt
oregánó

bors

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, forgassuk össze, majd tegük félre. A sajtot kislyukú reszelőn reszeljük le.
A tojást üssük bele egy tálba, picit sózzuk meg és a tejföllel verjük fel habosra. Adjuk hozzá a tejszínt, szórjuk meg oregánóval, keverjük át. Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot és keverjük el egyenletesen. Ezután forgassuk bele a húst, és óvatos mozdulatokkal dolgozzuk össze.

Fogjunk egy kerek tortaformát és középről kifelé béleljük ki bacon szeletekkel. A szélén hagyjuk túl lógni. Vigyázzunk arra, hogy a forma alján szépen terítsük le, mert ez lesz a végén a teteje. A húsú keveréket öntsük a formába, és egyenletesen terítsük el. Hajtsuk vissza rá a kilógó baconszeleteket. Ha marad fedetlen rész, oda tegyünk külön szeletet.

A sütőformát tegyük egy tepsibe, mert várható, hogy kibugyog a felesleges szaft.  Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Légkeveréssel süssük 45 percig.

Ezután vegyük ki a tepsit, fogjuk meg a formát, és hirtelen mozdulattal borítsuk vissza a tepsibe fejjel lefelé. Vegyük le róla a formát. Ekkor a bacon még fakó és csak megpárolódott. Igazítsuk meg az esetleg elcsúszott baconszeleteket. Majd tegyük vissza a sütőbe kb. újabb 15 percre, amíg a bacon és a tetején és az oldalán szépen megsül. Vegyük ki, és óvatosan két nagy lapáttal vagy csúsztatással tegyük át egy tálra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.