Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cecei csirke

Egy könnyedebb, mégis rendkívül ízletes, nyárhoz illő fogás, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat követi. melegétel főétel húsétel csirke gpmba kolbász szalonna paradicsom paprika

Cecei csirke

Tovább


Vastag csirke

Egy pikáns szárnyasétel, amelyben nem a hússzelet a vastag. A vastag ebben az esetben a gazdag szinonimája, és a hozzáadott finomságok sokféleségére utal.

Vastag csirke

 

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
15 dkg füstölt főtt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
1-2 dl húsleves

Elkészítés:

A húst megtiszítom, felszeletelem, sózom. A füstölt szalonnát kockára vágom, kiolvasztom.  A tepertőt félreteszem. A zsiron a hússzeletek mindkét oldalát megkapatom. Kiveszem és félreteszem.

 A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre fonnyasztom. Visszateszem a hússzeleteket és hozzáadom a szeletelt gombát.  Amikor a gomba leve elfőtt, kevés húslevest öntök alá, jön bele a felaprított sonka és a csíkokra vágott csemegeuborka. Sózom, borsozom, megszórom kis fűszerpaprikával, majd fedő alatt készre párolom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Brandenburgi csirke      

A sajt és a sonka az egyik legtökéletesebb páros, de leggyakrabban nincs esélyük az ízeknek kibontakozni és összeérni, mert a húsban elrejtve csak párolódnak. Ez a gyors és egyszerű recept engedi kibontakozni az összetevőket, hogy legtökéletesebben kiadják az aromákat.recept főétel húsétel melegétel sonka sajt csirke

Brandenburgi csirke

Tovább


Brandenburgi csirkecomb

Egy német nevű, de csöppet sem németes fogás. Igazi ízorgia, német sonka és német sajt, némi csirkehússal vegyítve.

recept főétel húsétel melegétel csirke felsőcomb brandenburgi sonka tilsiter sajt

Brandenburgi csirkecomb

Tovább


Őzpástétommal töltött csirkemell-rolád

Az ünnepek előtt egy különleges recept, amely alkalmas az ünnepi asztalra. Igazán finom francia pástétomokat lehet vásárolni, tegyük ezzel különlegessé a fogást, most egy máj és őzhús  alapú finomság kerül a csirkemellbe. A többi csak ráadás.

Őzpástétommal töltött csirkemellrolád

Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
20-25 dkg őzpástétom
8 szelet császárhús
8 db mini Babybell sajt

zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. További fűszerezést nem igényel, az a pástétom dolga. A császárhúsról vágjuk le a bőrcsíkot, a sajtokat bontsuk ki a viaszból, és vágjuk félbe. A pástétomot törjük össze villával.

A hússzeleteket kenjük meg a pástétommal, mindegxikbe tegyünk bele egy két fél darab sajtot, majd óvatoan tekerjük fel. A végén szinte csomagolásként keresztben tegyünk rá egy szelet császárhúst, és a két végét hajtsuk a rolád alá.

Zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele egymás mellé a roládokat, fedjük le a tálat. 180 fokos sütőben süssük 40 percig, majd vegyük le a fedést, és addig süssük, amíg a császárhús piros ropogós lesz a tetején.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Miss Univerzum egykor és ma
Macskaőrség:  Kicsit furcsa macska  
Napi videó:  
A szépség, amit sosem láthatsz  
Napi fotó:
Megyek szörfözni

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.