A sajt és a sonka az egyik legtökéletesebb páros, de leggyakrabban nincs esélyük az ízeknek kibontakozni és összeérni, mert a húsban elrejtve csak párolódnak. Ez a gyors és egyszerű recept engedi kibontakozni az összetevőket, hogy legtökéletesebben kiadják az aromákat.recept főétel húsétel melegétel sonka sajt csirke

Brandenburgi csirke    

 

 Hozzávalók:
8 szelet csirkemell filé
16 szelet Brandenburgi sonka
8 szelet Tilsiter sajt

bors
zsiradék

Elkészítés:

A mellfilé szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe kevés zsiradékot teszünk, és a sonkaszeleteket mindkét oldalán megsütjük. Kivesszük és félretesszük. A zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk.

Amikor a másik oldala is megpirult, a hús tetejére ráfektetünk két szelet sült sonkát, és lefedjük egy szelet Tilsiter sajttal. Lefedjük, és 10 percig pároljuk, hogy a sajt megolvadjon és az ízek keveredjenek. Utána vegyük le a fedőt, és addig sütjük, amíg a serpenyőből eltávozik a víz, csak a zsiradék mard.

Azonnal tálaljuk, hogy a sajt olvadtan kerüljön a tányérunkra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.