Egy könnyedebb, mégis rendkívül ízletes, nyárhoz illő fogás, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat követi.
Cecei csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
0,5 kg paprika
2 fej hagyma
35-40 dkg paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dkg füstölt kolbász
25 dkg gomba
só
bors
pirospaprika
zsiradék
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, besózzuk és alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagymával. 20-30 percig pihentessük.
A paprikát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a hagymát felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a gombát szeletekre vágjuk.
Kevés zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, átforgatjuk és visszatesszük a hússzeleteket. 10 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a gombát. Fedő alatt készre pároljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.