Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piedone kenyérlepény

Piedone mi másról lenne híres pofonjai mellett, mint a legendás hagymás babról, amelyet olyan gyakran evett filmjeiben. Pedig tudjuk, hogy "Csak a Puffin lekvár ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot". De egy finom hagymás bab nem csak a serpenyőben állja meg a helyét, hanem egy isteni feltétje lehet egy lepénykenyérnek.

Recept tészta lepény piedone hagyma bab szalonna

Piedone kenyérlepény

Tovább


Tepsiben sült burgonya

Lehetne egyszerű köret is, de néhány apró trükkel nagyon finom önálló fogás lehet belőle. És egy nyári estén, a teraszon, egy sör mellett... recept főétel burgonya krumpli szalonna zöldhagyma tejföl

Tepsiben sült burgonya

Tovább


Mecseki marharagu

Szeretem az olyan húsételeket, ahol a hús maga szinte másodlagos szerepet játszik, az étel igazi karakterét a hozzáadott ragu adja meg. Ez az egyik nagy kedvencem, sűrű, szaftos, a sonka és szalonna markáns aromáját, az uborka savanykás aromáját a tejfölös mártás lágy bevonata teszi teljessé.

recept  melegétel főétel ragu húsétel marha szalonna sonka csemege uborka

Mecseki marharagu
Hozzávalók:
1 kg szép marhahús
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg gomba
25 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
2 fej vöröshagyma
8 evőkanál liszt
8 dl tejföl

bors
2 evőkanál pirospaprika
húsleves vagy csont-alaplé

Elkészítés:
A húst megtisztítom. felszeletelem, megklopfolom és megsózom. A szalonnát felkockázom, a gombát megtisztítom és felszeletelem, a sonkát és az uborkát felcsíkozom.
A szalonnát zsírjára sütöm, a zsír gy részét a sült szalonnával kiveszem, és félreteszem. A maradék zsíron lesütöm a hússzeleteket, majd felöntöm a húslevessel, amiben finom puhára párolom.

A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom. hozzáadom a szeletelt gombát.  Miután elfőtte a levét, hozzáadom a sonkát és az uborkát. Ízlés szerint megsózom, megborsozom, pár percig pirítom. Megszórom a paprikával, majd a liszttel besűrítem. Felengedjük a hús visszamaradt levével és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük a hússzeleteket és a tepertőt, jól felforraljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 


Tovább


Eszéki füstölt szalonnás pogácsa

Nyáron délvidéken jártam, egy Eszék környéki kis faluban vendégeskedtünk. Kellemes szombat délutáni vendéglátás, kerti sütögetés, és természetesen finom borok. A bor mellé hozták ki kísérőnek ezt a pogácsát, vagy ahogy a helyi horvátok mondták pogacsicát. A finom omlós, szalonna ízű pogácsa a csak úgy kívánta a bort. Receptje egyszerű, könnyű elkészíteni, és mivel keleszteni sem kell, gyorsan elkészíthető.

recept tészta pogácsa füstölt szalonna

Tovább


Dinsztelt szalonnás-savanyúkáposzta

Nagy kedvencem a savanyú káposzta dinsztelése. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba. Most egy szalonnás verziót mutatok meg.

Dinsztelt szalonnás-savanyúkáposzta

Tovább

«
12345

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.