Húsvét után mindig marad egy darab sonka. Ez tökéletes alapanyag valami finom húsvét utáni húsételhez. Egy egyszerű, de nagyon finom, fűszeres aprópecsenye.
Sonkás aprópecsenye
Húsvét után mindig marad egy darab sonka. Ez tökéletes alapanyag valami finom húsvét utáni húsételhez. Egy egyszerű, de nagyon finom, fűszeres aprópecsenye.
Sonkás aprópecsenye
Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk. Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.
Krumpli ágyon sült kolbász
Egy egyszerű tojássaláta, amely könnyen és egyszerűen elkészíthető., de ez egyszerű tojás íznek mennyei aromát varázsol a füstölt sült szalonna aromája. Az egyszerűség tökéletessége.
Kolozsvári tojássaláta
Hozzávalók:
10 tojás
30-35 dkg minél húsosabb kolozsvári szalonna
1 csomag zöldhagyma
20 dkg majonéz
15 dkg görög krémjoghurt
1 kávéskanál fehérbors
1/2 kávéskanál só
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk tojásszeletelővel keresztben és hosszában is felvágjuk. Így felkockázzuk.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és ropogósra sütjük. A kiolvadt zsírt leöntjük róla, és lehűtjük.
A zöldhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk.
A majonézt a joghurttal összekeverjük, sóval borssal fűszerezzük. Óvatosan forgassuk bele a tojást és a szalonnát. Ínyencek egy kevés olvadt zsírral pikánsabbá tehetik.
Kevés vágott snidlinggel díszíthetjük a tetejét.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Amikor a golyók és lövedékek elakadtak
Macskaőrség: Macskamentés
Napi videó: Üvegfalú vécé
Napi fotó: Ahol odafigyelnek az utcára
Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.
Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta