Húsvét után mindig marad egy darab sonka. Ez tökéletes alapanyag valami finom húsvét utáni húsételhez. Egy egyszerű, de nagyon finom, fűszeres aprópecsenye.
Sonkás aprópecsenye
Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzérme
40 dkg főtt füstölt sonka
2 fej hagyma
3-4gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
só,
bors,
majoranna,
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a sonkát felkockázzuk és a szalonnát is felcsíkozzuk.
A szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát és hagymát és fedő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, bőségesen megborsozzuk, majorannával megszórjuk. Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a sonkát, összeforgatjuk és zsírjára pirítjuk.
Klasszikus módon, kockára vágott sült burgonyával tálaljuk
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.