Nagy kedvencem a savanyú káposzta dinsztelése. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba. Most egy szalonnás verziót mutatok meg.

Dinsztelt szalonnás-savanyúkáposzta

 

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
2 dl víz
3 evőkanál cukor
csipet só
csipet őrölt kömény
szükség szerint zsiradék

Elkészítés:
A káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet.

A szalonnát felcsíkozom és egy nagyobb edényben ropogósra sütöm. Kiszedem belőlel a szalonnát és félreteszem.

Ha jó húsos volt a szalonna, pótoljuk ki annyi zsiradékkal, hogy körülbelül egy diónyi egyen.   Az olvadt zsiradkra rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek.

Ráteszem a kinyomkodott káposztát, az almát, a csipet sót, a vizet, és átforgatom.

Fél óráig párolom fedő alatt, majd utána leveszem a fedőt, és sűrűn kevergetve addig párolom, amíg a víz el nem tűnik alóla.

A végén beleforgatom a szalonnát.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.