Egy pikáns szárnyasétel, amelyben nem a hússzelet a vastag. A vastag ebben az esetben a gazdag szinonimája, és a hozzáadott finomságok sokféleségére utal.

Vastag csirke

 

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
15 dkg füstölt főtt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
1-2 dl húsleves

Elkészítés:

A húst megtiszítom, felszeletelem, sózom. A füstölt szalonnát kockára vágom, kiolvasztom.  A tepertőt félreteszem. A zsiron a hússzeletek mindkét oldalát megkapatom. Kiveszem és félreteszem.

 A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre fonnyasztom. Visszateszem a hússzeleteket és hozzáadom a szeletelt gombát.  Amikor a gomba leve elfőtt, kevés húslevest öntök alá, jön bele a felaprított sonka és a csíkokra vágott csemegeuborka. Sózom, borsozom, megszórom kis fűszerpaprikával, majd fedő alatt készre párolom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.