Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós. recept meleg étel hideg étel köret cukkini

Bundás cukkini sütőben

 

Hozzávalók:
0,5 kg cukkini
1 - 1,5 dl joghurt
fél csokor kapor
5 dkg a romás félkemény vagy kemény sajt

őrölt bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A cukkinit megtisztítjuk: meghámozzuk, félbe vágjuk és kikaparjuk a belsejét. Megsózzuk, majd állni hagyjuk egy negyed órát

A joghurtot összekeverjük az apróra vágott kaporral, sózzuk, megízesítjük őrölt borssal. A finomra reszelt sajtot bele keverjük.

A cukkiniről leitatjuk a felesleges vizet, egyforma hasábokra vágjuk. Megmártjuk a kapros sajtos joghurtban, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. Sütőpapírral bélelt tepsibe soroljuk és megspricceljük olivaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt barnára sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.