Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós.
Bundás cukkini sütőben
Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós.
Bundás cukkini sütőben
Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.
Vaddisznó ragu erdőkerülő módra
Egy újabb melegszendvics, amely szakít a hagyományos magyar szokásokkal. Egy kis mediterrán életérzés, és isteni ízek. A kenyér nem maga a fogás, hanem csupán a hordozó felület, a sajtot nem kell mindig ráolvasztani, hanem inkább egy kis mozzarellát válasszunk. És az egészet koronázzuk meg egy hatalmas adag gombával.
Olasz gombás pirítós
Felugrott hozzám egyik nap az egyik barátom, és végül estig maradt. Vacsorára már nem akart maradni, mert kiderült diétázik, és keton-diéta szerint étkezik. Kikérdeztem, mi ennek a lényege, és ennek alapján rögtönöztem ezt a vacsorát számára. De gyorsan kiderült a család többi tagja is ezt kér vacsorára.
Sajtos hagymás gomba virsli koszorúban
Ebben a pokoli melegben senkinek sincs kedve a konyhában túl sok időt tölteni. De ez nem lehet akadálya, hogy a család követelje az édességet. Ráadásul indul a szilvaszezon is. Ilyenkor van szükség az ilyen gyors receptekre. Ez a lepény pár perc alatt elkészíthető, és alig fél óra múlva már kirakhatjuk az asztalra, hogy szájat, nyelvet, és ujjat megégetve pillanatok alatt eltűnjön.
Gyors szilváslepény
Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
0,5 dl rum
fahéj
50-60 dkg szilva
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot, és a felvert tojásfehérjét. A keveréket kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a fahéjas lisztbemártott fél szilvákat a tetejére rakom.Nem kell belenyomni, a sütés közben szép lassan lesüllyed. A szilvákat megszórom kevés cukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig (tűpróba) sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Macskaőrség: Macskamentő tűzoltók