Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.
Vaddisznó ragu erdőkerülő módra
Hozzávalók:
2 kg vaddisznó comb
3-4 dl száraz vörösbor
50 dkg sárgarépa
50 dkg vegyes erdei gomba
4-5 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma összenyomva
15 dkg füstölt húsos szalonna
1 kis üveg sűrített paradicsom (80g)
1 ek. barna cukor
só
bors
kakukkfű
1-2 babérlevél
5-6 szem borókabogyó összetörve
1 narancs leve
1 ek. keményítő
Elkészítés:
A combot megtisztítom és felkockázom, ráöntöm a vörösbort és félrerakom. A répát felkarikázom, a gombát megtisztítom és felszeletelem, a szalonnát apróra vágom.
A füstölt szalonnát kisütöm. Hozzáadok 1 púpozott evőkanál cukrot, karamellizálom, majd rárakom a sűrített paradicsomot, kis vízzel kiöblítem az üveget, azt is ráöntöm. Átkeverem, majd a kockára vágott hagymát is ráteszem. Kicsit hagyom dinsztelődni, közben kevergetem. Rányomom a fokhagymát is.
A húst a borral együtt ráöntöm, átkeverem, ízlés szerint fűszerezem. Fedő alatt főzöm, amikor félpuha a hús, belerakom a répakarikákat is. Ha elfőné a levét, teszek hozzá vizet, vagy húsleves alaplét. Amikor megfőtt a hús, hozzá adom a gombát is. A végén kifacsarom a narancs levét, elkeverek benne egy evőkanál keményítőt és a raguhoz adom. Felforrás után 2-3 percig forralom.
Burgonyakrokettel és feketeszeder dzsemmel kínálom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel hetvenötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.