Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszelő saláta

A klasszikus magyaros, vagyis az ecetes-cukros salátalé manapság kissé visszaszorult. A fejessaláta és az uborkasaláta kivételével alig használjuk. Előretörtek a nyugati típusú majonézes vagy ecetes-olajos öntetű saláták. Ezeket nyomatja az Amerikából érkező egészség- és fitneszipar, pedig a miénk cseppet sem rosszabb.

Egy ilyen saláta lehet önálló alacsony kalóriájú fogás is, de remek savanyúság lehet bármilyen húsételhez. Ez a recept egy igazi átmeneti időszakra való. megvannak benne a téli zöldségek, de már felbukkannak a primőrök is.

recept saláta tavaszelő répa káposzta  uborka hagyma

Tavaszelő saláta
Hozzávalók:
répa
káposzta
kígyóuborka
hagyma vagy zöldhagyma

pici só
2 evőkanál 20%-os ecet
10 dkg cukor
1 csapott mokkáskanál bors
0,5 liter víz

Elkészítés:
A receptben szándékosan nem szerepelnek pontos mennyiségek, mindenki a saját ízlése és kedve szerint állítsa össze. Kiindulásnak jó az 1-1 egység répa-káposzta-uborkához fél egység hagyma.

A hozzávalókat megmossuk, a káposztát és a répát lereszeljük, az uborkát és a hagymát felkarikázzuk.

Salátaléhez 0,5 liter vízbe tegyünk két evőkanál 20 százalékos ecetet, és kb. 10 dekagrammm cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő.

A hozzávalók keverjük össze egy tálban. Készítsük el a salátalevet egy másik tálban. A zöldségeket csak pár perccel a tálalás előtt tegyük a lébe, így megőrzi frissességét is. Egy kevés sóval hintsük meg a salátát. Az általános tévhittel szemben nem csak a sós íz miatt, hanem a só ízfokozó hatása miatt is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Kecsua-tál

Hétvégén szüreti főzőverseny volt szűkebb hazámban. Bográcsos ételekkel lehetett indulni. Én erre az alkalomra kitaláltam egy receptet. Az ízek és az alapanyag a közép-amerikai konyhát idézik, ezért a kecsua-tál nevet adtam neki. Egyszerre van benne édes, csípős és savanyú, puhább és ropogósabb falat.

Az ötlet arany oklevelet ért. A recept egy kisebb bográcsra való mennyiség.

Kecsua-tál

Tovább


Lehet, hogy rosszul pucoljuk a fokhagymát

Erre a videóra kattant rá az internet.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

videó fokhagyma tisztítás pucolás trükk hack

(via youtube)

Tovább


Görög sonkás tojássaláta

Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű saláta, kellemesen hűsítő ebben a melegben. Bár kissé nehéz, ezért az isteni ízért megéri.recept saláta görög sonka tojás hagyma olajbogyó

Görög sonkás tojássaláta

Hozzávalók:
7 tojás
30 dkg sült sonka
1 közepes fej hagyma

fehérbors
kapor
15 dkg görög joghurt
20 dkg majonéz
fekete olajbogyó

Elkészítés:
A tojást keményre főzöm, karikákra vágom, a karikákat felcsíkozom. A sült sonkát felkockázom. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az olajbogyót felkarikázzuk.

A joghurtot elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk,  kaprot vágunk bele. Alaposan összedolgozzuk. hozzáadjuk a hagymát, olajbogyót, a tojást, a sonkát, és óvatosan összeforgatjuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

Tovább


Húsvét utáni kenyérlepény

A húsvéti ünnepek után szinte minden konyhában marad még egy-egy darab sonka, locsolás után megmaradt kemény tojás. Ha már elegünk nincs kedvünk hagyományosan enni, remek feltét lehet egy húsvét utáni kenyérlepényre.

Húsvét utáni kenyérlepény

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.