Hétvégén szüreti főzőverseny volt szűkebb hazámban. Bográcsos ételekkel lehetett indulni. Én erre az alkalomra kitaláltam egy receptet.  Az ízek és az alapanyag a közép-amerikai konyhát idézik, ezért a kecsua-tál nevet adtam neki. Egyszerre van benne édes, csípős és savanyú, puhább és ropogósabb falat.

Az ötlet arany oklevelet ért. A recept egy kisebb bográcsra való mennyiség.

Kecsua-tál

 

Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
1 kg fokhagymás chorizo kolbász
1kg debreceni kolbász
3 fej hagyma
80 dkg kápia paprika
0,5 l paradicsomlé
0,7 l sűrített paradicsom (18-20%)
6 doboz kidney vörösbab konzerv
6 doboz apró fehérbab konzerv
3 doboz csemege kukorica
15 dkg savanyított gyöngyhagyma
20 dkg savanyított bébi kukorica
2 zacskó mexikói fűszerkeverék
zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom. rászórok fél zacskó mexikói fűszerkeveréket, beleforgatom és félreteszem. A fokhagymás kolbászt 2centiméteres darabokra vágom, a debrecenit felkarikázom. A hagymát karikákra vágom, a paprikát elfelezem, megtisztítom, és felcsíkozom. A bébi kukoricát centis karikákra vágom.

A bográcsba zsiradékot teszek, majd hozzáadom a húst. Időnként megkeverve kifehéredésig sütöm. Ekkor hozzáadom a fokhagymás kolbászt, és a hússal együtt sütöm. Néhány perc múlva hozzáadom a debreceni kolbászt is. A hármat együtt sütöm pár percig, majd beleforgatom a hagymát és a paprikát. Együtt sütöm pár 4-5 percig, majd hozzáadom a maradék fűszerrel elkevert paradicsomlét és a sűrített paradicsomot. Alaposan átkeverem, majd jöhet hozzá a kétféle baba, a kétféle kukorica, és a gyöngyhagyma. Felforralom és friss kenyérrel tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.