Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Mecseki marharagu

Szeretem az olyan húsételeket, ahol a hús maga szinte másodlagos szerepet játszik, az étel igazi karakterét a hozzáadott ragu adja meg. Ez az egyik nagy kedvencem, sűrű, szaftos, a sonka és szalonna markáns aromáját, az uborka savanykás aromáját a tejfölös mártás lágy bevonata teszi teljessé.

recept  melegétel főétel ragu húsétel marha szalonna sonka csemege uborka

Mecseki marharagu
Hozzávalók:
1 kg szép marhahús
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg gomba
25 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
2 fej vöröshagyma
8 evőkanál liszt
8 dl tejföl

bors
2 evőkanál pirospaprika
húsleves vagy csont-alaplé

Elkészítés:
A húst megtisztítom. felszeletelem, megklopfolom és megsózom. A szalonnát felkockázom, a gombát megtisztítom és felszeletelem, a sonkát és az uborkát felcsíkozom.
A szalonnát zsírjára sütöm, a zsír gy részét a sült szalonnával kiveszem, és félreteszem. A maradék zsíron lesütöm a hússzeleteket, majd felöntöm a húslevessel, amiben finom puhára párolom.

A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom. hozzáadom a szeletelt gombát.  Miután elfőtte a levét, hozzáadom a sonkát és az uborkát. Ízlés szerint megsózom, megborsozom, pár percig pirítom. Megszórom a paprikával, majd a liszttel besűrítem. Felengedjük a hús visszamaradt levével és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük a hússzeleteket és a tepertőt, jól felforraljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 


Tovább


Húsos-sonkás pite

Szép lassan nálunk is kezdenek elterjedni a húsos piték. Sikerül elszakadni "a pite az édesség" bélyegétől, és egészen különleges finomságokat készíthetünk. Ez a húsos-sonkás recept az egyik kedvencem.recept tészta pite sertés hús sonka gomba sajt

Húsos-sonkás pite

Tovább


Színpompás pecsenye

Ez egy olyan recept, ami sok szabadságot kínál neked. Sokféle színes összetevője van, amit tetszésed szerint kombinálhatsz, de minél több féle van, annál izgalmasabb az íz kavalkád. Ez a recept lehet egy kiindulópont, hogy elerezd a fantáziád. A lényeg, hogy gyorsan és forrón csináld, hogy a zöldségek piruljanak, és ne párolódjanak. Ezt a fogást közvetlenül a tálalás előtt kell elkészíteni, így marad finom ropogós a zöldség.recept főétel melegétel húsétel csirke zöldség hagyma paprika gomba

Színpompás pecsenye

Tovább


Mediterrán töltött kenyérke

Gyorsan és könnyen elkészíthető finomság. Melegen szeretem a legjobban, de hidegen is kiváló. Pompás megoldás a maradék sült hús felhasználására, a töltelék összetevői és arányai ízlésünk szerint változtatható. Tökéletesen alkalmas egy kirándulásra is. Nemcsak kitűnő vacsora, de a gyerek ragaszkodik hozzá, hogy ezt adjak neki az iskolába tízóraira.

Mediterrán töltött kenyérkerecept tészta kenyérke töltött mediterrán hús zöldség pizzaszósz

Tovább


Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.recept főétel húsétel melegétel gombóc sült cukkini bacon

Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.