A pikáns hússzelet mellé tökéletes kiegészítő a finom zöldségágy.
Mustáros lecsós csirke
A pikáns hússzelet mellé tökéletes kiegészítő a finom zöldségágy.
Mustáros lecsós csirke
Egy könnyű, íz- és színgazdag, könnyen elkészíthető, nyári fogás. Tálalhatjuk rizzsel, vagy néhány szelet friss kenyérrel. De hidegen, pirítósra pakolva is isteni.
Nyári csirkeragu
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg baconszalonna
1 közepes cukkini
3-4 újhagyma
50 dkg gomba
1 sárga paprika
1 zöld paprika
1 piros paprika
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
só
bors
oregánó
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát és a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit és a paprikákat kockákra vágjuk.
A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Összetörjük a fokhagymát és hozzáadjuk a paradicsompürével együtt. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst és a sonkát, megsózzuk, megborsozzuk, majd fűszerezzük oregánóval. Alaposan átforgatjuk és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát az újhagymát és a cukkinit. Végül készre pároljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95 000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Bacon kívül, bacon belül. Egy töltött csirkemell, amely kívül ropogós, belül omlós.
Göngyölt töltött csirkemell
Hozzávalók:
3 db szép nagy csirkemell
20 dkg sonka
2 szál zöldhagyma
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
bacon szalonna
só
bors
pirospaprika
kevés zsiradék
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lehártyázzuk, a fél csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán behasítjuk, és egy zsebet alakítunk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez a sonkát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát apróra kockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, fokhagymát összetörjük. Adjunk hozzá 2-3 szelet felcsíkozott baconszeletet is.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és teletömjük vele a zsebet. A zseb száját összehúzzuk, a mellet hintsük meg kivülről pirospaprikával, majd 2-3 szelet baconnal körbetekerjük. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a zsiradékkal, és egymás mellé befektetjük a melleket.
A tálat fedjük le alufóliával, majd 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük. Utána vegyük le a fóliát és további húsz percig pirítjuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Gusztusos, kicsit zsíros, de legalább salátával adják.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
(via youtube)
Egész egyszerűen és könnyedén is lehet ünnepi fogást készíteni. Egy minőségi hús és egy könnyedén pikáns mégis ízgazdag mártás csodás kombináció.
Borjúszeletek bormártásban