Egész egyszerűen és könnyedén is lehet ünnepi fogást készíteni. Egy minőségi hús és egy könnyedén pikáns mégis ízgazdag mártás csodás kombináció.
Borjúszeletek bormártásban
Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehér bor
liszt
só
bors
2 db babérlevél
2 dl száraz fehér bor
zsiradék
Elkészítés:
A borjúhúst megtisztítom, felszeletelem és kiklopfolom. Sózom, borsozom, zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A szeleteket lisztbe forgatom, majd mindkét oldalát hirtelen megsütöm.
A hússzeleteket kiszedem és félreteszem. Felszeletelek 2-3 gerezd fokhagymát és a fej hagymát. A visszamaradt zsiradékon megkapatom, felöntöm a borral, beleteszem a két babérlevelet. Visszateszem a húst, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára párolom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.