Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borjúszeletek bormártásban

Egész egyszerűen és könnyedén is lehet ünnepi fogást készíteni. Egy minőségi hús és egy könnyedén pikáns mégis ízgazdag mártás csodás kombináció.

recept főétel melegétel húsétel borjú bor mártás

Borjúszeletek bormártásban

Tovább


Vastag gulyás

A vastag gulyás több mint leves: sűrű, tömör, inkább egytálétel. Nagy darab, csontos hús fő benne, emiatt a hús a  a húslevesben főtt húsra emlékeztet. Ráadásul a csonttól sokkal gazdagabb lesz az aromája.

Az ötletet a mélyhűtő mélyéről előkotort csontos borjú adta.. Jó fűszeresen képzeltem el:

3 fej hagymát apróra vágtam, zsiradékon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, kis vízzel felengedtem. Borsoztam, sóztam, őrölt kömény, őrölt babérlevél és majoránna, kis mustár, zúzott fokhagyma, ha van paprika, paradicsom, most gulyáskrémmel csináltam. A fűszerek után beleraktam a csontos húst egyben, majd annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepi. Reszeltem bele répát, fehérrépát, zellert a nagy lyukú reszelőn. Egészen puhára főztem, (a csontról leugrott a hús), majd a végén sok krumplit tettem bele, és újraforrás után kézi tarhonyát is. A csontos húst kivettem, a húst leszedtem a csontról, feldaraboltam, és visszaraktam a gulyásba. A gulyás sűrű egytálétel lett, nagyon kevés lével. Erős paprikával és frissen sült kenyérrel kínáltam.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Legnézettebb képek I.

Napi videó:   Róka fogta harcsa

Napi fotó:  Szmog Shanghaiban

Macskaőrség:   Macskák és kutyák a hóban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Temetett borjú

Ha megfelelő anyagba temetjük, csodás lesz az átalakulás.

A piacon gyönyörű hagymát kaptam, rögtön vettem belőle tíz kilót. Ahogy sétáltam kifelé, vállamon a zsákkal, a hentesnél gyönyörű borjúhúst pillantottam meg. Nem tudtam neki ellenállni, vedtem egy darabot. Ez a recept ott jutott eszembe.

Temetett borjú

Hozzávalók:
0,5 kg szép borjú vagy marhahús
4-5 fej hagyma
1 fej fokhagyma
mustár
paradicsom

bors
ecet
zsiradék

Elkészítés:
A húst felszeletelem, sózom, borsozom, és megkenem mustárral. A hagymát megtisztítottam és felkarikáztam, a fokhagymát is megpucoltam, és apró darabokra vágtam. Az edényt kikentem zsirral, egy kiskanálni ecetet locsoltam rá, majd ráhalmoztam a hagyma harmadát, a fokhagyma felét. Ráfekttem a hús felét, a hagyma újabb harmad, majd a hús másik fele.  a maradék hagymát és fokhagymát rászórtam a tetejére. Legvégül rákarikáztam a paradicsomot.

Lefedtem, és lassú tűzön addig főztem, amíg a hús megpuhult. Tésztával tálaltam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  DTV Shredder

Napi videó:   Túl sok horrort néznek a japánok

Napi fotó:  Így is lehet tankolni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.