Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borjúszeletek bormártásban

Egész egyszerűen és könnyedén is lehet ünnepi fogást készíteni. Egy minőségi hús és egy könnyedén pikáns mégis ízgazdag mártás csodás kombináció.

recept főétel melegétel húsétel borjú bor mártás

Borjúszeletek bormártásban

Tovább


Snidlinges juhtúrómártás

A frissen sült parázskrumpli önmagában is egy isteni étel, annyira jó, hogy még hús sem kell mellé. De ezt még lehet fokozni: egy markáns, fűszeres mártással csodát lehet tenni. A juhtúró markáns ízét tompítja a tejszín, és a snidling egy kis zöld frissességet visz bele. És még elkészíteni is gyors és egyszerű.

Snidlinges juhtúrómártás

Tovább


Ami a kertben megmaradt

Itt a november, jönnek a reggeli fagyok. A kertben vagy a terasz ládáiban nevelt paradicsom és paprika utolsó zöld, sárga, vagy narancs színben pompázó termései már nem fognak beérni. Kidobni vétek, régi gyakorlat, hogy ez lesz az alapja a télre elrakott csalamádénak. De van egy másik módszer, amellyel megmenthetjük ezeket a vitaminban gazdag zöldségeket.

Készítsünk belőle mártást, mártogatóst, vagy egyszerűen ketchup helyettesítőt. Tálalhatjuk tészta tetején, hús mellé kísérőnek, vagy egy halom tortilla chips mellé mártogatósként.recept tartósítás szósz mártás mártogatós paradicsom paprika

Tovább


Klasszikus vadas-mártás

A vadas mártásnak nem túl jó a híre manapság. A rosszabb vendéglőkben maradék-temetőnek használják, ami elnyeli a tegnapi húslevest és a maradék húst. Amit az iskolai menzákon vadasként adnak, azzal egy életre elveszik az ember kedvét még a hasonló fogásoktól is. De sajnos sok helyen a családokban is valami utánzat készül. Egy ismerős pedagógus 15 év menzai vadas után állította, hogy ki nem állhatja ez az ételt. Azután egyszer az erőltetésre megkóstolta az igazit, és elkerekedett a szeme, hogy ez ilyen?

Van néhány szabály, amit be kell tartani egy jó vadashoz. Ne készítsük maradék húslevesből (bár a lét felhazsnálhatjuk), vagy húslevesből kivett zöldségből. Ne használjuk fel hozzá a maradék húst sem. Ne tálaljuk tésztával, a vadashoz krumpligombóc, krumplifánk, vagy zsemlegombóc illik. A mártásnak egyszerre kell zöldségesnek, savanyúnak és édesnek is lenni. Érezni kell benne a mustár ízét is. Marhából készítsük, a vadhús talán még jobb, ne próbálkozzunk más hússal. Csak így kapunk egy összetett, páratlanul gazdag ízvilágot.

Vadas marha

Tovább


Chiapas-mártás

Ez a könnyed mártás megmutatja, mennyi áthallás van a mexikói és a magyar konyha között. Egy pillanatok alatt elkészíthető, főzést nem igénylő mártás, ami egyaránt alkalmas húsételek mellé, chips mellé mártogatósnak, burritó vagy Quesadilla ízesítésére. Mindössze öt perc alatt elkészíthető. Nagyon könnyű friss nyári íz, de télen is könnyen elkészíthető.

recept főzés nélkül 5 perc Chiapas mártás öntet mártogató hideg étel

Chiapas-mártás

Tovább

«
123

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.