Ez a könnyed mártás megmutatja, mennyi áthallás van a mexikói és a magyar konyha között. Egy pillanatok alatt elkészíthető, főzést nem igénylő mártás, ami egyaránt alkalmas húsételek mellé, chips mellé mártogatósnak, burritó vagy Quesadilla ízesítésére. Mindössze öt perc alatt elkészíthető. Nagyon könnyű friss nyári íz, de télen is könnyen elkészíthető.
Chiapas-mártás
Hozzávalók:
0,5 kg paradicsom vagy 1 doboz 400 grammos hámozott paradicsom konzerv
3-4 húsos paprika vagy 3 púpozott teáskanál csemege/csípős paprikakrém
5-6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál cukor
fél mokkáskanál bors
só
Elkészítés:
A paradicsomomnak lehúzzuk a héját, és a megtisztított paprikával együtt turmixgépbe tesszük. Beletörjük a fokhagymát, hozzátesszük a cukrot, a borsot, és ízlsé szerint megsózzuk, majd az egészet pürésítjük. Tálalásra kész.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A csigás csodás élete
Napi videó: Szárnyasruhával két toronyház között.
Macskaőrség: Macskák és kutyák