Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borkrém friss szőlővel

Végre itt az ősz, és ezzel a legfontosabb őszi gyümölcs, a szőlő. A boron kívül számtalan formában lehet még fogyasztani, számomra mégis a legfinomabb, ha a  szőlő, még friss, épp csak leszemeztük a fürtről. Ez a recept is egy olyan egyszerű őszi édesség, amely egyesíti a szőlő két legnépszerűbb formáját: a bort és a gyümölcsöt. 

 

Borkrém friss szőlővel

Hozzávalók:

0,5 l tej

1 zacskó vaníliás pudingpor

3 ek. cukor

2 dl fehér bor

1 fürt szőlő

1 marék keksz vagy piskótatallér

Elkészítés:

A tejből a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor besűrűsödött lassan hozzáadjuk a bort, és alaposan bekeverjük, hogy lágy krémet kapjunk.

A tálkába félig megtöltjük megmosott leszemezett szőlővel, beletördeljük a kekszet, kicsit átforgatjuk, és rámerjük a krémet. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Különleges épületek

Macskaőrség:  A leopárd halat fog

Napi videó:   ANIMAZEMENT 2015

Napi fotó:  Azok a szemek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Chiapas-mártás

Ez a könnyed mártás megmutatja, mennyi áthallás van a mexikói és a magyar konyha között. Egy pillanatok alatt elkészíthető, főzést nem igénylő mártás, ami egyaránt alkalmas húsételek mellé, chips mellé mártogatósnak, burritó vagy Quesadilla ízesítésére. Mindössze öt perc alatt elkészíthető. Nagyon könnyű friss nyári íz, de télen is könnyen elkészíthető.

recept főzés nélkül 5 perc Chiapas mártás öntet mártogató hideg étel

Chiapas-mártás

Tovább


15 perces recept - Yucatán-bab

Egy gyors tex-mex stílusú egytálétel, amely kivételesen húst nem tartalmaz. Egyszerűen, pillanatok alatt elkészíthető,

Yucatán-bab

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.