Végre itt az ősz, és ezzel a legfontosabb őszi gyümölcs, a szőlő. A boron kívül számtalan formában lehet még fogyasztani, számomra mégis a legfinomabb, ha a  szőlő, még friss, épp csak leszemeztük a fürtről. Ez a recept is egy olyan egyszerű őszi édesség, amely egyesíti a szőlő két legnépszerűbb formáját: a bort és a gyümölcsöt. 

 

Borkrém friss szőlővel

Hozzávalók:

0,5 l tej

1 zacskó vaníliás pudingpor

3 ek. cukor

2 dl fehér bor

1 fürt szőlő

1 marék keksz vagy piskótatallér

Elkészítés:

A tejből a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor besűrűsödött lassan hozzáadjuk a bort, és alaposan bekeverjük, hogy lágy krémet kapjunk.

A tálkába félig megtöltjük megmosott leszemezett szőlővel, beletördeljük a kekszet, kicsit átforgatjuk, és rámerjük a krémet. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Különleges épületek

Macskaőrség:  A leopárd halat fog

Napi videó:   ANIMAZEMENT 2015

Napi fotó:  Azok a szemek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...