Egy viszonylag olcsó és könnyen elkészíthető grillfogás. A görög ízvilág már önmagában elég lenne, de a közepében rejtőző fetadarab teszi fantasztikussá.
Fetás görög húspogácsák
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéscomb,
15 dkg feta sajt
1 kisebb citrom
1,5 evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál szárított kakukkfű,
1 kávéskanál szárított oregánó,
csipet fahéj,
kevés só
Elkészítés:
A húshoz adom a fűszereket és a zsemlemorzsát, ízlés szerint sózom, belereszelem a citrom héját, és belefacsarom a levét. Az egészet alaposan összedolgozom.
A fetát hasábokra vágom. A húsból tenyérnyi lepényt csinálok, közepére fektetem a sajtot, ráhajtom a húst, és szép pogácsát formázok belőle. Parázs felett szépen meggrillezem.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Élő utcai művészet
Macskaőrség: Ki ez a furcsa idegen?
Napi videó: Cirkuszi balesetek
Napi fotó: Azok a szemek