Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

 Sütlaç

Nagyon sok embernek az a problémája, hogy a török édességek rettentően édesek. Valóban, a baklava, a künefe, vagy akár a locum nagyon-nagyon édes. De a kínálatban üdítő kivétel a Sütlaç (ejtsd: szütlács), a gőzben sült vaníliás rizspuding. Az egyik legegyszerűbb török édesség, finom íze mellett ennek is köszönheti népszerűségét, nem hiányozik az éttermek kínálatából sem. Elkészíteni nagyon könnyű.

Sütlaç

Tovább


Csokis mogyorós cantuccini

Ezt az isteni, száraz süteményt nevezik keksznek és kétszersültnek is, de valójában egyik sem. Az olaszok különleges sütemény száraz és kemény, arra van kitalálva, hogy valami forró ital mellé fogyasszuk. A klasszikus mandulás változat helyett most jöjjön egy csokis-mogyorós változat.

Csokis mogyorós cantuccini

Tovább


Kacsamell pecsenye

A kacsa arra lett kitalálva, hogy megsüssék. Húsa sötét, ízletes, ha jól készítik el, húsa leomlik a csontokról. Megsütve bőre ropogós lesz, a belőle kisülő zsír ízesíti a húst, és csodálatos sárga szaft lesz belőle. Akkor az igazi, ha a hús egy éjszakát érik a fűszerekben. Egy klasszikus békebeli recept.recept melegétel főétel kacsa mell ropogós sült húsétel

Kacsamell pecsenye

Tovább


Tejben sült juhcomb

A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de más húsok esetében is jól működik. Kevésbé ismert módszer, hogy az áztatáshoz használt fűszeres tejben is pároljuk a húst. Végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.recept főétel húsétel melegétel juh comb tej sült

Tejben sült juhcomb

Tovább


Krumpli ágyon sült kolbász

Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk. Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.recept melegétel főétel sült krumpli burgonya kolbász szalonna

Krumpli ágyon sült kolbász

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.