A kacsa arra lett kitalálva, hogy megsüssék. Húsa sötét, ízletes, ha jól készítik el, húsa leomlik a csontokról. Megsütve bőre ropogós lesz, a belőle kisülő zsír ízesíti a húst, és csodálatos sárga szaft lesz belőle. Akkor az igazi, ha a hús egy éjszakát érik a fűszerekben. Egy klasszikus békebeli recept.recept melegétel főétel kacsa mell ropogós sült húsétel

Kacsamell pecsenye     

 

Hozzávalók:
Személyenként két fél filézett kacsamell
kevés húsleves
majoránna
fokhagyma
kakukkfű
bors

Elkészítés:
A melleket hájas bőr borítja. Erről távolítsuk el a felesleges lelógó részeket. Ezeket levágjuk, felkockázzuk, és külön kisütjük. A húson a bőrt bebeirdaljuk.  A fokhagymát összetörjük, és vastagon bedörzsöljük vele a húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és majoránnával. Tegyük egy tálba, fedjük le, éás egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

A tepsit kikenjük a kisütött zsírral, és beleöntjük a maradékot is. néhány fokhagyma gerezdet karikázzunk bele. Fektessük bele a melleket bőrrel lefelé. A hús az első másfél órában inkább párolódik a húslevesben, ettől lesz igazán omlós a húsa. Amikor levesszük róla a fedőt, a sugárzó hő hatására sül meg bőrös teteje ropogósra. Ezért kell a tálba bőrével lefelé tenni a darabokat.

Húslevessel meglocsoljuk , lefedjük és egy órán át sütjük 170 fokon. Ezután a melleket megfordítjuk, és még fél órát sütjük. Ezután levesszük a fedőt, és még 20-30 percig sütjük 180 fokon. Időnként locsolgassuk meg a zsírjával.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.