Ezt az isteni, száraz süteményt nevezik keksznek és kétszersültnek is, de valójában egyik sem. Az olaszok különleges sütemény száraz és kemény, arra van kitalálva, hogy valami forró ital mellé fogyasszuk. A klasszikus mandulás változat helyett most jöjjön egy csokis-mogyorós változat.

Csokis mogyorós cantuccini

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg kakaópor
2 mk. sütőpor
1 mk. só
20 dkg mogyoró
3 tojás
8 dkg vaj
rum

Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport, és a sót. Néhány gyors mozdulattal átkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és az olvadt vajat. Összedolgozzuk. A végén egy töredező, se túl száraz, se túl nedves tésztát kell kapnunk. A megfelelő állapotot a hozzáadott rummal állíthatjuk be, ez körülbelül kb. 3 cl. A végén hozzáadjuk a mogyorót és beledolgozzuk.

A tésztát négy részre osztjuk, és kb. 3 centi vastag rudakká sodorjuk. Légkeveréses sütőben. 200 fokon 15 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, ugyanis melegen vágva morzsálódva törik. Ha kihűlt kb. másfél centiméter vastag átlós szeletekre vágjuk. A szeleteket visszarakjuk a tepsibe, és 180 fokon, légkeveréssel további 10 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.