Egy finom kármentő megoldás. A vasárnapi ebédről megmaradt egy adag hagymás tört krumpli. Épp azon gondolkoztam, hogy félrerakjam egy hét eleji ebédre, vagy a vigyázzban ülő, vágyakozó tekintetű kutyámnak adjam. Ekkor ugrott be, hogy ez tökéletes alap egy krumplis pogácsához. Nem a szokott krumplis, hanem egy kis plusz ízt ad neki a dinsztelt hagyma.

recept tészta pogácsa hagyma krumpli burgonya sajt

Hagymás krumplis pogácsa

 

Hozzávalók:
30 dkg hagymás tört krumpli
50 dkg finomliszt
1-2 evőkanál zsír
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
4 mokkáskanál só
kenéshez kevés tojás
kevésé reszelt sajt

Elkészítés:
Ha nincs kéznél hagymás tört krumpli, akkor 30 dkg krumplit főzzünk meg, törjük össze, és kevés zsiradékon dinszteljünk meg 5 dkg hagymát.
A tejben a cukorral futtassuk meg az élesztőt.  Adjuk a krumplihoz a lisztet, a tojást, a sót, a megfuttatott élesztőt, és gyúrjunk belőle tésztát. Rakjuk félre, amíg megkel a kétszeresére.
Nyújtsuk ki vékonyan téglalap formára. Kenjük meg alaposan olvasztott zsírral, majd tekerjük fel, mint egy lekváros tekercset. Két végéről hajtsuk be középre, lapogassuk le, hagyjuk pihenni 20-25 percre.
Nyújtsuk ki centi vastagságúra, szaggassuk belőle pogácsákat, kenjük meg tojással, és szórjuk meg sajttal.
200 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elkészül.
recept tészta pogácsa hagyma krumpli burgonya sajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta pogácsa hagyma krumpli burgonya sajt