A vargabéles kedvelt édesség, de ezzel a recepttel is lehet játszani. Édes, telt íze mellé tökéletesen harmonizál egy savanykás gyümölcsös íz. Miért csak lekvár formájában adjuk mellé, miért nem kerül inkább az ételbe. A vegyes erdei gyümölcs tökéletes választás. Ahogy a gyümölcs párolódik, levet ereszt, átitatva a tésztát mennyei ízt és színt ad neki.
Erdei gyümölcsös vargabéles
Hozzávalók:
50 dkg túró
50dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék
1 csomag leveles tészta
15 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
3 evőkanál kristálycukor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
1 citrom
Elkészítés:
A cérnametéltet enyhén sós vízbe megfőzzük. Leszűrjük, azonnal elkeverjük az olvasztott vajjal , és hagyjuk kihűlni.
A túrót összetörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, a tejfölt, a tojássárgáját. Alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük , és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Végül hozzáadjuk a kihűlt metéltet is.
Egy tűzálló tál vagy tepsi aljára lefektetünk egy réteg leveles tésztát. Ráterítjük a massza felét. Vízsugárral lemossuk a gyümölcsről a jeget, lerázzuk a vizet, és elterítjük a masszán. Ráterítjük a massza másik felét, és leterítjük a maradék tésztával. A tetejét megkenjük tojással elkevert tejföllel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.