Egy isteni recept, amelyből nem a megszokott vékony ropogós, kissé száraz csiga lesz, hanem egy vastag foszlós, hihetetlenül puha finomság.recept tészta csiga fahéjas

Fahéjas csiga:

 

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
10 dkg cukor/vaníliás cukor
10 dkg vaj
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só

Töltelék:
3 dkg vaj
fahéj
kristálycukor

Cukormáz:
15 dkg porcukor
3 evőkanál tej
1 púpos teáskanál kakaópor

Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. Elkeverem a lisztet a sóval és a cukorral, minél több benne a vaníliás cukor, annál finomabb. Hozzáadom az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Tésztát gyúrok belőle, míg el nem válik az edény oldalától.

Lisztezett deszkán centiméter vastag téglalappá nyújtom. Felolvasztom a 3 dkg vajat és megkenem vele a tészta tetejét. Vastagon megszórom fahéjjal, majd cukorral.

A hosszabb oldala mentén feltekerem és 5 centis darabokra vágom.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, és egyenletes távolságra beleállítom a tekercseket. Meleg helyen duplájára kelesztem.

180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.

A cukormázhoz a porcukorban a tejet addig keverem, amíg csomómentes lesz. Kanálról lecsorgatva ellenőrizzük, hogy mennyire sűrűre szeretnénk. A méznél kicsit hígabb már jó. ha túl sűrű néhány csepp (de tényleg csak pár csepp) tejjel hígítjuk.

Körülbelül a felét kanállal csíkokban a csigák tetejére csorgatjuk.

A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és pár csepp tejet. Ha megfelelően folyós ugyanígy megcsíkozzuk a tetejét.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.