Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Puha földimogyorós cukorka

Tajvani tradicionális kézműves édesség.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via Youtube)

Tovább


Narancsos-túrós sütemény

Egy könnyen elkészíthető sütemény, amelynek különlegessége az édes és savanykás tökéletes párosítása. Üdítő, könnyed sütemény, csak győzzük kivárni, amíg elkészül.recept édesség sütemény túró narancs

Narancsos-túrós sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 tojás
i só
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész narancs reszelt héja

A túrókrémhez:
20 dkg túró
1 narancs héja reszelve
1 narancs leve- kb. 1,5 dl
10 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 zacskó Expressz Zselatin fix por

A krémet tegyük egy tálba az összetört túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, és a narancs levét. Keverjük össze alaposan, robotgéppel homogénebb lesz az állaga.

A tejszínt elkezdjük felverni habbá, hozzáadjuk a zselatin fixet, ha kész a hab, óvatosan belekeverjük a túrókrémet. Tegyük hűtőbe keményedésig.

A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük. Őzgerinc formában 170 fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Amikor a tészta kihűlt, és a krém is kemény, vastag rétegben rákenjük. Tejszínhabbal díszítjük.recept édesség sütemény túró narancs

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.00 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Diós-áfonyás répatorta

Sokan még reflexből elutasítják a répatortát, azon a címen, hogy a répa levesbe való. Pedig a süteményben nem is érződik a répa íze, ellenben édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Nem mellesleg isteni finom. Én most ezt a változatot raktam össze.

recept édesség répa torta áfonya dió

Diós-áfonyás répatorta

Tovább


Csokis-diós baklava

A baklava számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

Imádom ezt a keleti édességet, de most a fiam kedvence készült el, az igazi fúziós konyhának tekinthető recept.

recept tészta édesség keleti dió baklava csoki

Csokis-diós baklava

Tovább


Az isteni párizsikrém

A tökéletes csokoládékrém. Varázslatossá az teszi, hogy a legfontosabb összetevője a tejszín. Eredeti formájában a cukrászdában egyre ritkábban találkozhatunk vele a drága alapanyagok miatt, a különböző pótlékok viszont jól érezhetően rontják az eredeti ízt.

A párizsi krém egy, a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csokoládé ízű, kesernyés alap-krém. Alapjában véve egyszerű, csupán tejszínt, kakaót, cukrot és vajat tartalmaz. Ízesítésül keverhető bele rum, rumaroma, likőr, brandy, étcsokoládé, vanília, mogyoró, kávé, méz.

Többféle változata is létezik, attól függően, hogy például tartalmaz-e tejet, vagy helyette is tejszínt használnak, illetve az összetevők arányai is más-más ízt és állagot eredményeznek. A kapott krém minőségét az alapanyagok minősége határozza meg; érdemes minél zsírosabb tejszínt és minél sötétebb és zsírosabb kakaóport használni.

A legcsodálatosabb tortakrém, de eredetileg ez az őznyelv, a párizsi csúcs, a lúdláb, a Tátra-csúcs, a Gellért-tekercs, a párizsi krémes Nápolyi ostya-rudak, a bohém-szelet és a fatörzs nevű süteményeknek.

Létezik többféle változat, kisebb nagyobb különbségekkel. Én ezt kedvelem a legjobban. Készítése nem bonyolult, de időigényes.

recept édesség krém torta párizsi párizsikrém

Párizsikrém

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.