Egy könnyen elkészíthető sütemény, amelynek különlegessége az édes és savanykás tökéletes párosítása. Üdítő, könnyed sütemény, csak győzzük kivárni, amíg elkészül.recept édesség sütemény túró narancs

Narancsos-túrós sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 tojás
i só
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész narancs reszelt héja

A túrókrémhez:
20 dkg túró
1 narancs héja reszelve
1 narancs leve- kb. 1,5 dl
10 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 zacskó Expressz Zselatin fix por

A krémet tegyük egy tálba az összetört túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, és a narancs levét. Keverjük össze alaposan, robotgéppel homogénebb lesz az állaga.

A tejszínt elkezdjük felverni habbá, hozzáadjuk a zselatin fixet, ha kész a hab, óvatosan belekeverjük a túrókrémet. Tegyük hűtőbe keményedésig.

A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük. Őzgerinc formában 170 fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Amikor a tészta kihűlt, és a krém is kemény, vastag rétegben rákenjük. Tejszínhabbal díszítjük.recept édesség sütemény túró narancs

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.00 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.