Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is.
Zöldséges-csirkés újkrumpli
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
50 dkg csiperke gomba
50 dkg sárgarépa
70 dkg csirkehús
zacskó borsos-mustáros villámpác
1 evőkanál mustár mustár
olaj
zsiradék
Elkészítés:
A krumplit, répát a gombát és a húst megtisztítom és felkockázom. A villámpáchoz hozzáadom a zacskón található recept szerinti mennyiségű olajat, a mustárt, hozzáadom a húst, és alaposan átforgatom. 15 percre félrerakom.
Egy széles edénybe zsiradékot teszek. Beleteszem a krumplit, a gombát, a répát és ráteszem a húst, de nem keverem össze. Fedő alatt párolom. Amikor a krumpli félig megpuhult, csak akkor keverem át a hússal. Amikor megpuhult, leveszem a fedőt, nagylángon rápirítok.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A bambuszépítmények szépsége
Macskaőrség: Egy igazán drága macska
Napi videó: Bútor kertész
Napi fotó: Szelfi a legfontosabb