Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Irdalt vaddisznógerinc

Egy különleges sült, ami illik egy karácsonyi ünnepi asztalra, de jól mutat a szilveszteri hidegtálon is. Egyszerűen elkészíthető, de a pácolás igényel egy kis előkészületet.

recept főétel húsétel melegétel vaddisznó gerinc karaj füstölt hús füstölt sajt pác

Irdalt vaddisznógerinc

Tovább


Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával

Nincs vele sok munka, de egy hétvége, amíg elkészül. Ettől lesz tökéletes.

Imádom a vadat: sovány, íz-gazdag, egészséges hús. Porhanyós, zamatos falatok. Ez egy igaz lassú recept. Lassú, bár nincs vele sok munka, de meg kell adni neki az időt, hogy dolgozzon a pác. Péntek este a páclé elkészítése, szombaton pácolás, vasárnap főzés. Tűzhelyen se rossz, de az igazi bográcsban.

recept főétel húsétel melegétel vad vaddisznó gomba erdei páclé

Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával

Tovább


Zöldséges-csirkés újkrumpli

Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is. recept főétel melegétel húsétel egytálétel újkrumpli csirke gomba répa mustár pác

Zöldséges-csirkés újkrumpli

Tovább


Mustáros rakott tarja

A sertéstarja sokak által kedvelt húsfajta, fokhagymás sültek, és a kerti sütögetések elmaradhatatlan kelléke. De nem csak sütve finom, zöldségek között fekve, fűszeres pácban párolódva csodás egytálételt kapunk. A zöldségek gőzében a hús olyan puhára párolódik, hogy villánk alatt egyszerűen szétomlik, miközben a húsról lekerülő fűszerek a zöldségek ízét gazdagítják. Könnyen elkészíthető, és egyszerűségében rejlik nagyszerűsége.recept főétel melegétel húsétel egytálétel tarja krumpli hagyma pác

Mustáros rakott tarja

Tovább


Pácolt sült hasaalja

Hasaalja. Ritkán kerül az asztalra, a sertés nem túl népszerű része. Méltatlanul, mert igen finom hús, különösen azért mert a szalonna miatt nedvdúsabb, szaftosabb darabokat vághatunk belőle. A sertés egyik legfinomabb szalonnáját kanyarítják ki iinen. . Ha az oldalasból nagyobb rész kerül bele, akkor császárhús, ha kisebb, akkor nevezzük szigorúan véve hasaalja szalonnának. Érdemes pácolni, roston vagy sütőben sütni, mert ízes, rendkívül zamatos fogást kapunk.

Ez a recept gyorsan elkészíthető, de várakozást igényel. A húsnak néhány órát állnia kell a pácban, de még jobb, ha egy fél napot érlelődik. Ezért célszerű még előző este elkészíteni.

recept főétel melegétel húsétel hasaalja sült pácolt

Pácolt sült hasaalja

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.