Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi dizájn: PacMan-bögre

Ha forró az ital, feltűnnek a figurák

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Lenyűgöző tengerparti kúria

Macskaőrség:   Nagymacskák és a dinnye

Napi videó:   Dobjuk át a kerítésen!

Napi fotó:  Ezért ne aludj el piásan a buliban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sörnyitó kalapács

Ezzel a szerszámmal élvezetesebb, de veszélyesebb a munka.

Egy férfias ajándék karácsonyra.

Tovább


Fűszeres főttsültkrumpli

Ez az egyik kedvenc köretünk, amit olyankor készítünk, amikor fűszeres olajban pácolt húst sütünk. Eredetileg a szándékunk az volt, hogy ne vesszen kárba megmaradt fűszeres olaj, de kiderült, hogy egy igen finom köret sült ki belőle. Olcsó, gyors, és a maradékokat lehet felhasználni hozzá.

Tovább


Kétperces kupac

A hétvége az utolsó kerti takarítás jegyében, a tíz hatalmas mogyoróbokor hetekre ad munkát ősszel is. Nem volt túl sok időm a vasárnapi ebédre, és az ukáz csak annyi volt: van egy adag csirkemell a hűtőben, csinálj belőle valamit. Így született meg a

 

Kétperces kupac

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg husos szalonna
20 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma
60 dkg krumpli

Előkészületek:
-  a csirkemellet felcsíkozni, besózni
-  a szalonnát felkockázni
-  a kolbászt felkarikázni
-  a hagymát megpucolni és nyolcba vágni
-  a krumplit megpucolom felkockázom

Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütöm, majd rádobom a krumplit, lefedem, mintha újkrumplit párolnék, de épp csak üvegesre, leveszem a fedőt. Ettől a pillanattól időnként nagyon óvatosan forgatom, hogy le ne kapjon. Innen jön a kétperces  trükk.

Két perc után rádobom a húst.
Két perc után rádobom a kolbászt.
Két perc után rádobom a hagymát.
Két perc múlva kész az étel.

 

A lényeg, hogy az ízek ne érjenek össze, minden összetevő tartsa meg a saját karakterét, csak minimálisan befolyásolják egymást.

 

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   12 emeletes faház Alaszkában

Napi videó:   Fürdő baba és a tacskó

Napi fotó:  Ilyet már láttál? A használt injekcióstű hegye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.