Hasaalja. Ritkán kerül az asztalra, a sertés nem túl népszerű része. Méltatlanul, mert igen finom hús, különösen azért mert a szalonna miatt nedvdúsabb, szaftosabb darabokat vághatunk belőle.  A sertés egyik legfinomabb szalonnáját kanyarítják ki iinen. . Ha az oldalasból nagyobb rész kerül bele, akkor császárhús, ha kisebb, akkor nevezzük szigorúan véve hasaalja szalonnának.  Érdemes pácolni, roston vagy sütőben sütni, mert ízes, rendkívül zamatos fogást kapunk.

Ez a recept gyorsan elkészíthető, de várakozást igényel. A húsnak néhány órát állnia kell a pácban, de még jobb, ha egy fél napot érlelődik.  Ezért célszerű még előző este elkészíteni.

recept főétel melegétel húsétel hasaalja sült pácolt

Pácolt sült hasaalja

 

Hozzávalók:
1 kg sovány hasaalja
1 dl napraforgó olaj
5 cl paradicsomlé
1 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors
1 púpos teáskanál fűszerpaprika
6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A páchoz összezúzzuk a fokhagymát, és a többi összetevővel együtt alaposan elkeverjük.

A húst megtisztítjuk, féltenyérnyi darabokra vágjuk. A szeleteket megforgatjuk a pácban, és pár órára lefedve állni hagyjuk.

A szeleteket tepsibe fektetjük, a maradék páclevet rálocsoljuk, felöntjük 1 dl vízzel. Lefedjük (fedő, alufólia), és légkeveréssel kétszáz fokon puhára pároljuk. Ha megpuhult, a fedést levéve még 20-25 percet pirítjuk.

recept főétel melegétel húsétel hasaalja sült pácolt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Titkos raktár
Macskaőrség:  Macskalóz
Napi videó: Tűzzsonglőr
Napi fotó:  Kifacsarva

recept főétel melegétel húsétel hasaalja sült pácolt