Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.
Novemberi melengető
Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa
20 dkg kelbimbó
15 dkg karfiol
25 dkg édesburgonya
2 pár debreceni kolbász
25 dkg színes száraztésztát.
2l húsleves
3dkg vaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, és tetszőleges darabokra vágom. A kolbászt felkarikázom.
A vajon pár percig pirítjuk a répát, az édesburgonyát, és a kelbimbót. 2 dl levest alá öntünk és 10 percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, hozzáadjuk a karfiolt és a kolbászt.és csak éppen bugyogva főzzük. 10 perc múlva beletesszük a száraztésztát, és készre főzzük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Malibu a tűzvész előtt és után
Macskaőrség: Behatoló a macskaajtóban
Napi videó: Bátorságpróba
Napi fotó: Gulliver a tengerparton