Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rakott csirkefalatok

Fűszeres csirkefalatok, baconba tekert kelbimbó, nyakon öntve sajtmártással, Kell ennél több?

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Rakott csirkefalatok

 

Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
50 dkg kelbimbó
30 dkg szeletelt bacon
20 dkg füstölt sajt

40 dkg tejföl
5dkg vaj
tej
1 evőkanál liszt

bors
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
A kelbimbót megtisztítjuk. A kelbimbó kb felét szemenként egy szelet baconba tekerünk. Tepsibe egy sorba rakjuk, majd mellé rakunk egy sor csupasz kelbimbót, újabb sor szalonnába tekert kelbimbó következik, majd így tovább. A tetején egyenletesen elterítjük a húst.
180 fokos sütőben letakarva 30 perig sütjük. A tepsiról levesszük a fedést, és kb. 10-15 percet rásütünk, hogy a hús szép színt kapjon.

A vajon megpirítjuk a lisztet, beletörjük a fokhagymát. Folyamatosan hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl híg mártást kapjunk. Belereszeljük a sajtot, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
Ezután ráöntjük a sajtártást, egyenletesen elterítjük, majd visszarakjuk a sütőbe. Amikor szép kérget kap a mártás. az étel elkészült. Rizzsel tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Tovább


Novemberi melengető

Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.

recept leves egytálétel melegétel kelbimbó karfiol édesburgonya tészta répa

Novemberi melengető

Tovább


Gombás-húsos rakott kelbimbó

A kelbimbó az egyik olyan étel, amit lassan szeret meg az ember. A szervezetnek fel kel nőnie hozzá, hozzá kell szoknia a viszonylag erősebb aromájához. De igazán megéri, mert levesekben, köretnek párolva, rakott ételek alapjának is nagyon finom. Én - és a fiam is - még főzés közben is szívesen elrágcsálunk 1-2 darabot nyersen.

Most egy idő- és eszközigényesebb fogást mutatok. Az időt a sok előkészítés viszi el, a különböző hozzávalókhoz bizony öt különböző méretű edény kell, és végül a hatodik nagy edény az elkészítéshez. Vagyis készüljünk arra, hogy sokat kell mosogatni. De a végeredmény érdekében mindenképp megéri.
recept melegétel főétel kelbimbó gomba sertés rakott

Gombás-húsos rakott kelbimbó

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.