Egy hihetetlenül egyszerű, de tökéletes köret. A hosszú sütés alatt a répában a cukor karamellizálódik, és valami csodás aromákat hoz ki ebből az egyszerű zöldségből. Ráadásul olcsó, egészséges, és a gyerekek is szívesen falják. A maradék a délután folyamán elfogyott a tálból, az egész család elcsipegette.

Fűszeres sült réparecept főétel melegétel köret répa fűszeres sült

 

Hozzávalók:
sárgarépa
oliva olaj

bors
fokhagyma

Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, és mérettől függően, hosszában 2-4 hasábra vágjuk. A fokhagymát beletörjük kevés oliva olajba, rövid ideig hagyjuk összeérni. a szálakat sózzuk, borsozzuk, és megforgatjuk az olajban. A répát tepsiben egymás mellé fektetjük, letakarjuk, és kb. negyven percig lefedve, 180 fokon sütjük. Utána levesszük a fedést, és pár percet rápirítunk. Vigyázzunk, mert a teteje még szép piros lehet, d az alján már megbarnul a cukor.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Rejtekhelyek
Macskaőrség:   Nehéz a testvérek dolga
Napi videó:   Mentés az óriáshullámból
Napi fotó:  Törölköző hajtogatás

recept főétel melegétel köret répa fűszeres sült