Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mázas csirkemell

A sül csirke nagyon közel áll a magyar ember szívéhez, pláne a gyomrához. Egy jó fűszeres sült csirkével a mennybe lehet röpíteni az embert. De ezt a hatást még lehet fokozni. Nálunk nem annyira ismert módszer, hogy a fűszerek egy vastag mázban lepjék be a csirkét. Sokkal több összetevő, sokkal gazdagabb ízek. A benne lévő cukor karamellizálódik, és gyönyörű, sötét, vöröses-barna, sűrű, vastag mázat kapunk. Igazi íz robbanás.recept főétel húsétel melegétel csirke mázas fűszeres

Mázas csirkemell

Tovább


Fűszeres sült répa

Egy hihetetlenül egyszerű, de tökéletes köret. A hosszú sütés alatt a répában a cukor karamellizálódik, és valami csodás aromákat hoz ki ebből az egyszerű zöldségből. Ráadásul olcsó, egészséges, és a gyerekek is szívesen falják. A maradék a délután folyamán elfogyott a tálból, az egész család elcsipegette.

Fűszeres sült réparecept főétel melegétel köret répa fűszeres sült

Tovább


Mézes-mustáros oldalas

Amióta wellness-nácik átvették az uralmat a földön, nagyon visszaszorultak a zsírosabb húsok a gasztronómiában. Pedig ezek a húsok a legszaftosabbak, leglágyabbak, legízletesebbek. Nincs szebb látvány, mint amikor egy csontról lecuppan a tökéletesen átsült, porhanyós hús. A hús egészét átjárja a zsiradék, fenséges aromákban tobzódhatunk minden egyes harapás után. Ráadásul ha a hús néhány órát valamilyen finom pácban töltött sütés előtt, az maga a tökély. Egyszerűen fenséges.

A sertésoldalas az egyik legfinomabb falat. Most egy olyan páccal készítettem el, amelyhez minden szükséges összetevő állandóan megtalálható otthon, akármikor elkészíthető.

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika

Tovább


Forró fűszeres almalé

A hirtelen leszakadt hó miatt este ki kellett mennem havat takarítani. Nem volt túl sok, de az erős hideg szél átfagyasztott. Megkívántam valami forró italt, de mivel még este vezetnem kellett, forralt borról szó sem lehetett. Körbenéztem a kamrában és megtaláltam egy százszázalékos almalét. Eszembe jutott egyik kedvenc téli forró italom: nincs benne alkohol, ezért gyerekek, állapotos hölgyek, és sofőrök is bátran ihatják, nem kell kimaradniuk az össznépi forraltborozásból. És lehetőséget ad kísérletezni az ízekkel.

Forró almaital

Tovább


Fűszeres főttsültkrumpli

Ez az egyik kedvenc köretünk, amit olyankor készítünk, amikor fűszeres olajban pácolt húst sütünk. Eredetileg a szándékunk az volt, hogy ne vesszen kárba megmaradt fűszeres olaj, de kiderült, hogy egy igen finom köret sült ki belőle. Olcsó, gyors, és a maradékokat lehet felhasználni hozzá.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.