Amióta wellness-nácik átvették az uralmat a földön, nagyon visszaszorultak a zsírosabb húsok a gasztronómiában. Pedig ezek a húsok a legszaftosabbak, leglágyabbak, legízletesebbek. Nincs szebb látvány, mint amikor egy csontról lecuppan a tökéletesen átsült, porhanyós hús. A hús egészét átjárja a zsiradék, fenséges aromákban tobzódhatunk minden egyes harapás után. Ráadásul ha a hús néhány órát valamilyen finom pácban töltött sütés előtt, az maga a tökély. Egyszerűen fenséges.

A sertésoldalas az egyik legfinomabb falat. Most egy olyan páccal készítettem el, amelyhez minden szükséges összetevő állandóan megtalálható otthon, akármikor elkészíthető.

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika

 

Mézes mustáros oldalas

Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
2 teáskanál paprikakrém
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
kb. 2dl víz
kevés zsiradék

Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, megtisztítjuk, és egy vagy két csontonként feldaraboljuk.  A mustárból, mézből, paprikakrémből, az összepréselt fokhagymából, a sóból és borsból pácot keverünk.  Jó alaposan megforgatjuk benne a húsdarabokat, és néhány órára, ha lehet egész éjszakára benne hagyjuk.

A zsiradékkal kikenünk egy tepsit vagy tűzálló tálat. A húsdarabokat egymás mellé belefektetjük. A tálban maradt pácot a 2 dl. vízzel kiöblítjük és a hús alá öntjük.

180 fokos sütőben egy órát lefedve pároljuk. Utána további fél órát fedő nélkül pirítjuk. Közben locsolgassuk a húslével, és vigyázzunk, hogy ne égjen meg. 

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Isten ökle
Macskaőrség:  Macskák alulnézetben
Napi videó: Focitrükkök
Napi fotó:  Egyetlen fatörzs

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika