Ezt a receptet a klasszikus mexikói ételek ihlették. A bundázott csirkénél magyarabb ételt nem sokat ismer a magyar, pedig néhány egyszerű módszerrel valami különlegeset lehet belőle készíteni. Most először is a bunda alatt a hús erősen fűszerezett lesz. Valójában nem panírozzuk, elhagyjuk a lisztet és a tojást. Végül nem is fogjuk olajban megsütni, ezért sokkal egészségesebb ételt tehetünk az asztalra.

 Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundábanrecept főétel melegétel sült csirke mexikói csipsz

 

Hozzávalók:
csirkemell
mexikói fűszerkeverék
paprikakrém
chilipehely vagy csilipor
tortillacsipsz
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozom, lehártyázom, hosszú csíkokra vágom.
Néhány kanál olajban elkeverem a fűszerkeveréket, ízlés szerint paprikakrémet adok hozzá, és alaposan elkeverem. Chilivel az ízlésünknek megfelelően csípőssé tesszük. Alaposan megforgatjuk benne a húst, és fél órát pihenni hagyjuk.
A tepsibe tegyük egy sütőrácsot.
A csipszet egészen apróra tördeljük, a legnagyobb darabok se legyenek fél centinél nagyobbak. A húscsíkokat nyújtsuk ki, és hengergessük meg a chipszben. Többször forgassuk át, lapogassuk meg alaposan. Fektessük rá a sütőrácsra.
Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.recept főétel melegétel sült csirke mexikói csipsz

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Nukleáris tengeralattjáróból múzeum 
Macskaőrség:  Nehogy már a kutyáé legyen!
Napi videó:  Szédítő repülés
Napi fotó:  Gyere anyus, elviszlek!


recept főétel melegétel sült csirke mexikói csipsz