Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi dizájn: A világ legdrágább burgonyacsipsze

Van, akiknek semmi sem lehet elég drága. Épp ezért egy kicsi svéd sörfőzde, a Szent Erik elkészítette a világ legdrágább burgonyacsipszét. Az exkluzív doboz, mindössze 5(!) darabot rejt, és ezért 46 angol fontot, vagyis több mint tizenhatezer forintot kérnek el.Hétvégi dizájn chips csipsz legdrágább luxus

Tovább


Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundában 

Ezt a receptet a klasszikus mexikói ételek ihlették. A bundázott csirkénél magyarabb ételt nem sokat ismer a magyar, pedig néhány egyszerű módszerrel valami különlegeset lehet belőle készíteni. Most először is a bunda alatt a hús erősen fűszerezett lesz. Valójában nem panírozzuk, elhagyjuk a lisztet és a tojást. Végül nem is fogjuk olajban megsütni, ezért sokkal egészségesebb ételt tehetünk az asztalra.

Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundábanrecept főétel melegétel sült csirke mexikói csipsz

Tovább


Metoke, csips, és köret: Plantain, vagyis főzőbanán

A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.

A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.