Dobd fel a húsvéti reggelit egy kis kalácstésztában sült sonkacsíkkal. Kellemes vendégváró falat vagy tökéletes útitárs egy kirándulásra.

Sült sonka hotdog

Hozzávalók:
Főtt füstölt sonka
50 dkg liszt
8 dkg zsír
6 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az olvasztott zsírt, a cukrot, a sót, majd az élesztős tejet. Villával, néhány mozdulattal homogén masszává keverjük. Ne lepődjünk meg, nem sokkal lesz sűrűbb, mint a galuska tészta. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

A sonkát vágjuk körülbelül virsli méretű darabokra.

A tésztát nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra. Vágjunk belőle akkora téglalapokat, hogy körbe tudjuk tekerni vele a sonkát. Vizes kézzel húzzuk meg a tészta szélét, úgy könnyebben összetapad.  két vét nyomjuk össze, és formázzuk meg.

Tegyük sütőpapírra és kenjünk át a felvert tojásal.. Kelesszük a kívánt méretre, majd 180 fokos sütőben szép sötétre sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.