Ropogós, rétegekben szakad és mennyei finom. Ilyen egy tökéletes kifli. Ez az egyik kedvencem. Ami az előnye az a hátránya is: mennyei finomságát az extra kalóriáknak köszönheti.
Vajas-sajtos kifli
Ropogós, rétegekben szakad és mennyei finom. Ilyen egy tökéletes kifli. Ez az egyik kedvencem. Ami az előnye az a hátránya is: mennyei finomságát az extra kalóriáknak köszönheti.
Vajas-sajtos kifli
Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-sajtot változatát mutatom meg.
Ementális kifli-felfújt
Hozzávalók:
3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
15-20 dkg ementáli sajt
só
bors
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a sajtot felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg sajtkockákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Hajdanában nálunk hotdogot csak óriás kifliből készítettek. Bevallom, én azt jobban szeretem, mert a rúdra ráhúzva nem csak átmelegítettük, de ropogósra is sütöttük a belsejét. De régóta nálunk is az amerikai kifli hódít, amely egészen puha, és kicsit édes. Ez legalább olyan jó, csak más.
Hotdog kifli amerikai módra
Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskannál só
2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt kevés cukorban a tejben. Olvasszuk fel a vajat, de ne legyen túl meleg. A lisztben keverjük el a cukrot, a sót, keverjük el benne a vajat is, és adjuk hozzá az élesztőt. Egy villával gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, nem igényel hosszú gyúrást. Lefedjük és duplájára kelesztjük.
Kiborítjuk a vastagon belisztezett deszkára, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.
8 darabra vágjuk, és a virslinél kicsit hosszabb rudakat formálunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, ismét a duplájára kelesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Dobd fel a húsvéti reggelit egy kis kalácstésztában sült sonkacsíkkal. Kellemes vendégváró falat vagy tökéletes útitárs egy kirándulásra.
Sült sonka hotdog
Hozzávalók:
Főtt füstölt sonka
50 dkg liszt
8 dkg zsír
6 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az olvasztott zsírt, a cukrot, a sót, majd az élesztős tejet. Villával, néhány mozdulattal homogén masszává keverjük. Ne lepődjünk meg, nem sokkal lesz sűrűbb, mint a galuska tészta. Lefedjük és duplájára kelesztjük.
Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.
A sonkát vágjuk körülbelül virsli méretű darabokra.
A tésztát nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra. Vágjunk belőle akkora téglalapokat, hogy körbe tudjuk tekerni vele a sonkát. Vizes kézzel húzzuk meg a tészta szélét, úgy könnyebben összetapad. két vét nyomjuk össze, és formázzuk meg.
Tegyük sütőpapírra és kenjünk át a felvert tojásal.. Kelesszük a kívánt méretre, majd 180 fokos sütőben szép sötétre sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Nem kell túlpörgetni: gyors legyen, könnyen elkészíthető, és finom.
Egyszerű kifli