Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Almás-diós felfújt

Egy családra időnként óhatatlanul rászikkad néhány zsömle, kifli, vagy kalács. Klasszikus kármentő recept egy finom felfújt, ami könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul a siker is garantált a családban. Savanykás almával és dióval tökéletes.recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

Körtés-diós felfúj

 

Hozzávalók:

4 db zsemle, kifli, vagy 20 dkg kalács
4 db egész tojás
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 liter tej
5 dkg vaj
4-5 alma
dió durvára törve

Eklkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, tejjel felengedjük. A zsemlét vagy egyéb szikkadt péksüteményt felvágjuk centi vastag szeletekre . A körtét meghámozzuk, és centis szeletekre vágjuk.

A sütőtálat vajjal alaposan kikenjük. A szeleteket megforgatjuk a tojásos keverékben és a tál aljára terítjük. Rátesszük a körte szeleteket, és kevés vajdarabot és diót szórunk rá. Az egészet beborítjuk a keverékben megmártott zsemlével, és a maradék almát rásoroljuk. Ismét megszórjuk vajdarabkákkal és dióval.

Légkeveréses sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt elkészül

recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

Tovább


Mézesmanna

Furcsa, hogy egy külföldi oldalon találkozom először ezzel a különleges magyar mézeskalács vállalkozással.

Tovább


Sült sonka hotdog

Dobd fel a húsvéti reggelit egy kis kalácstésztában sült sonkacsíkkal. Kellemes vendégváró falat vagy tökéletes útitárs egy kirándulásra.

Sült sonka hotdog

Hozzávalók:
Főtt füstölt sonka
50 dkg liszt
8 dkg zsír
6 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az olvasztott zsírt, a cukrot, a sót, majd az élesztős tejet. Villával, néhány mozdulattal homogén masszává keverjük. Ne lepődjünk meg, nem sokkal lesz sűrűbb, mint a galuska tészta. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.

A sonkát vágjuk körülbelül virsli méretű darabokra.

A tésztát nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra. Vágjunk belőle akkora téglalapokat, hogy körbe tudjuk tekerni vele a sonkát. Vizes kézzel húzzuk meg a tészta szélét, úgy könnyebben összetapad.  két vét nyomjuk össze, és formázzuk meg.

Tegyük sütőpapírra és kenjünk át a felvert tojásal.. Kelesszük a kívánt méretre, majd 180 fokos sütőben szép sötétre sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Hétvégi dizájn: Fonott kalács-sütő

Ez azért erős túlzás.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Egymillió labdában úszni

Macskaőrség:  Macska a mosdóban 4.

Napi videó:   Hétvégi elborzasztós

Napi fotó:  Kókuszból faragták

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Húsvéti félkalács

A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a kemény tojás, a torma, és természetesen a kalács. De a sonka mellé a hagyományos kalácsnál egy kevésbé édes, kevésbé aromás, kicsit tömöttebb kalács illik. Én ezt a receptet használom.

Húsvéti félkalács

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.